AFC Keltik-NiemU 2-2

7 min 0-1 Niko Ruotsalainen
18 min 1-1 Joona Seppälä
39 min 2-1 Vili Kaasinen
86 min 2-2 Niko Ruotsalainen

******

1. puoliaika

Kahden voitokkaan pelin jälkeen Keltik kohtasi sarjan piikkipaikalla olevan Niemisen Urheilijat. Niemu oli pystynyt pitämään tappiosarakkeensa nollissa ennen illan kohtaamista ja Keltik lähti hakemaan tähän tilastoon muutosta.

Pelin alku ei kuitenkaan lupaillut hyvää, kun NiemU onnistui iskemään hyvää painetta Keltik-päätyyn. Seitsemän peliminuutin jälkeen pallo löytyikin ensimmäisen kerran Keltikin maaliverkosta, kun NiemUn maalitykki Niko Ruotsalainen täräytti vasemmasta laidasta rakennetun tilanteen jälkeen pallon loistavalla laukauksella maalin oikeaan takanurkkaan. Laukaus oli vitosdivariotteluun melkein Eurogoal-tasoa. Muuutenkin nopea kärkimies aiheutti sekaannusta Keltik päässä, mutta muut tilanteet puolustus pystyi selvittämään topparipari Seppälä-Pham johdolla eikä pahoja maalintekopaikkoja syntynyt lisää.

Keltik pääsi peliin pikkuhiljaa paremmin mukaan ja hyökkäyksiä saatiin rakennettua myös NiemUn kenttäpäätyyn. Reilu kymmenen minuuttia kului NiemUn johtomaalista, kun Keltik rakenteli vasempaa laitaa pitkin peliä. Niko Kaakkusen ja Vili Kaasisen kautta pallo pelattiin maalille ja Joona Seppälä pääsi viimeistelemään tasoituksen tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen peli eteni tasaisesti eteenpäin ilman todellisia maalintekopaikkoja. Jakson loppupuolella Keltik sai vapaapotkun reilusta kahdestakymmenestä metristä ja pallon taakse asettui Vili Kaasinen. Kaasisen vapaapotku kiersi muurin ja laskeutui aivan tolpan juureen mihin NiemUn maalivahti ei yltänyt, joten Keltik pääsi tauolle 2-1 johdossa.

******

2. puoliaika

Toisen puoliajan alku oli hienoisesti Keltik-hallintaa. Pelikellon ollessa ajassa 54 minuuttia pääsi Keltik kokeilemaan toistamiseen vaparista maalintekoa. Tällä kertaa pallon takana oli Riku Rantala, jonka veto suuntautui oikeaa yläkulmaa kohden, mutta tällä kertaa maalivahti Rummukainen sai pallon pelattua kulmapotkuksi.

Peli aaltoili tasaisesti molempiin päihin, mutta kumpikaan joukkue ei saanut rakennettua kunnollisia maalintekopaikkoja. Tilastomerkinnöiksi kertyi molemmille joukkueille yhdet keltaiset kortit taklauksista.

Viimeisen kympin aikana Keltikillä oli vapaapotkun jälkitilanteesta mahdollisuus naulata tulostaululle lukemat 3-1. Kaasinen antoi vapaapotkun vasemmalle takatolpalle, jonne ennätti ensimmäisenä Jari Hovatov. Epäpuhdas osuma palloon suuntasi pelivälineen kuitenkin maalin yli ja tilanne säilyi Keltikin yhden maalin johtona.

Ja kuten useasti, kun peliä ei onnistuta tappamaan, niin yksi tilanne riittää tasoittamaan pelin. Peliä oli takana 86 minuuttia, kun NiemU sai rakennettua toisen jakson ainoan kunnon tilanteensa. Vahvasti paitsiolta haiskahtanut tilanne jäi päätuomarilta tuomitsematta ja pallo löytyi harmittavasti toistamisiin Keltik-verkosta. Tälle kaudelle tullut muutos, joka on pudottanut avustavat erotuomarit vitosen otteluista pois ei ole joukkueiden kannalta kovinkaan positiivinen. Tilanne joka tapauksessa 2-2 ja kun muutoksia ei maalintekosarakkeisiin enää tullut, pisteet menivät jakoon.

Tasapelin myötä Keltik on sarjassa kolmannella sijalla. NiemU puolestaan jatkaa sarjan kärjessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *