AFC Keltik-Hurtat 3-2

24 min 0-1 Leevi Kärki
28 min 1-1 Hugo Hyvönen
44 min 1-2 Sakke Vallius
50 min 2-2 Anousack Daranouvongs
58 min 3-2 Jani Strand
******
Aloituskokoonpano:

Elmo Kaasinen (mv)

Puolustus:
Jussi Toivanen-Tri Pham-Sami Pirinen-Marko Turunen

Keskikenttä:
Vili Kaasinen
Juhani Junnilainen-Joonas Halonen-Anousack Daranouvongs-Arto Junnilainen

Hyökkäys:
Hugo Hyvönen

Subs: Jari Hovatov, Jukka Toikkanen, Jani Strand, Jarno Lautamatti

******
1. puoliaika

Pelin alku oli suhteellisen tasaista peliä. Keltik pyrki pitämään palloa enemmän hallussa ja Hurtat kokeili puolustuslinjan kiriherkkyyttä vauhdikkailla vastahyökkäyksillä. 10 minuutin kohdalla Hurtat sai aivan rangaistusalueen rajalta vapaapotkun. Kova veto otti osumaa muuriin, mutta läpäisi sen kuitenkin. Tilanteeseen pääsi ensimmäisenä Hurtta-pelaaja, jonka vedon kuitenkin maalivahti Emo Kaasisen onnistui torjumaan.

Hurtat siirtyivät 0-1 johtoon 24 minuutin pelin jälkeen kuudentoista rajan kulmasta lähteneellä laukauksella. Laatuveto painui loistavan ottelun pelanneen Kaasisen näppien ulottumattomiin.

Keltik ei antanut takaiskun vaikuttaa vaan jo paria minuuttia myöhemmin kolkuteltiin Hurtta-maalin kehikoita kahteenkin kertaan. Ensin asialla oli Hugo Hyvönen ja muutaman sekunnin perästä Arto Junnilainen puski pallon ylärimaan. Ylärimasta pallo näytti painuvan jopa maaliin, josta Hurttien maalivahti sai pallon kauhottua kentän puolelle. Maaliviivateknologian (ja linjamiesten) puuttuessa Palloliiton Itäisen lohkon viitosdivarin matseista, peli jatkui normaalisti ja suuremmilta tunteenpurkauksilta vältyttiin.

Kaksi minuuttia myöhemmin kuparinen meni sitten rikki ja hienon laitapelin päätteeksi pallo löysi hitaasti, mutta varmasti verkon perukoille ja tilanne 1-1. Vaihdosta hetkeä aiemmin kentällle tullut laitapakki Jari Hovatov vapautti laitalinkki A. Junnilaisen pystyjuoksuun. Artsi jatkoi pallon rangaistusalueen sisään maata pitkin ja Hugo Hyvönen pääsi sipaisemaan pallon Hurtta-maalin vasempaan alakulmaan. Vastustajan maalivahdilla oli tilanteessa todennäkoisesti pelin pisimmät sekunnit, sen verran hitaasti pallo maaliin valui.

Puoliajan jo häämöttäessä (44. min), ja otteluraportin kirjoittajan ollessa pallopoikana stadionin viereisessä ojassa, pallo löysi toistamiseen tiensä Keltik-verkkoon. Sen tarkempia näköhavaintoja tilanteesta ei ollut, mutta tauolle mentiin Hurttien johdossa 1-2.

*****

2. puoliaika

Puoliajalla yritettiin karsia helpot katkot pois pelistä ja toinen jakso alkoi pienoisella Keltik hallinnalla. Palloa pystyttiin pitämään Hurttien kenttäpuoliskolla pitempiä jaksoja ja myös kaksinkamppailuissa oli selkeästi parempaa meininkiä mitä kauden aloituksessa reilua viikkoa aiemmin.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Keltik rakensi peliä oikeaa laitaa pitkin. Laitalinkkinä paluun kentille tehnyt Juhani Junnilainen sai pallon keskisektorille, josta lähti kohtuullinen laukaus maalia kohden. Hurttien maalivahti pystyi pallon vaivoin torjumaan, mutta reboundissa oli ensimmäisenä Anousack Daranouvongs ja tilanne jälleen tasan 2-2.

Tästä kahdeksan minuuttia eteenpäin ja jälleen tehtiin Keltik-historiaa. Numero 25 Jani Strand pääsi gretzkymäisiin lukemiin maalilla numero 99. Ensimmäinen veto meni vielä tolppaan, mutta Keltikin kautta aikain kovin maalinsylkijä pääsi paluupalloon ja ei erehtynyt toista kertaa. Keltik meni ensimmäistä kertaa pelissä johtoon 3-2. Viime kesän jälkeen nappisten naulaan laittamisella uhkaillut Strand ei lieksalaisia nuorukaisia kavahtanut vaan näytti mallia, miten maalisarake kasvaa kohti historiallista 100 maalia. Vedonlyöntitoimistot eivät anna korkeita kertoimia kyseiselle tapahtumalle.

Tämän jälkeen molempien joukkueiden pelaajien kunto alkoi näyttää jo hieman hiipumisen merkkejä ja vauhti laski ottelun loppua kohden tasaisesti. Hurtat pääsivät kuitenkin vielä 75 minuutilla kolistelemaan Keltik-maalin ylärimaa. Pallo kimposi siitä maaliviivan paremmalle puolelle Keltikin näkövinkkelistä ennen purkua, joten tilanne pysyi 3-2:ssa.

Pelin lopussa Hurtat pyrkivät nostamaan vielä peliä ja tämä antoi Keltikille enemmän tilaa hyökkäyspäässä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut maalisarakkeita koristelemaan, mutta tilastomerkinnöiltä ei säästytty kummankaan joukkueen osalta. Muutamat painiotteet ja tunteiden lämpeämiset aiheutti muutaman keltaisen kortin, mutta sen suurempaa muisteltavaa loppuminuutit eivät tuoneet. Viiden lisäminuutin jälkeen pelin hyvin tuominnut Miika Vainikainen vihelsi pelin päättyneeksi ja Keltik otti kauden avauspisteensä.

******

Keltik pelasi ottelun käytännössä kolmen vaihtopelaajan rotaatiolla. Kentällä urakoivat koko pelin topparikaksikko Pirinen-Pham. Lisäksi keskikentän pohjalla kovalla työmoraalilla tahkosi Vili Kaasinen, joka oli sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan erinomainen.

Edelleen yhteispelissä on viilaamista ja liian helppoja pallonmenetyksiä tuli keskialueella useita. Peli-ilme kuitenkin oli jämäkämpi kuin kauden avauksessa Joensuun Urhoja vastaan. Tästä on hyvä suunnata katseet seuraavan kotipeliin Lehpa/3:sta vastaan. Vaikka peli on Keltikin kotiottelu, se pelataan poikkeuksellisesti Lehmon hornankattilassa High Pine Lanella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *