AFC Keltik – LiPa 9-2 (3-0)

Kuva ottelusta AFC Keltik – LiPa Mehtimäeltä 8.9.2019
Sarjaa johtava kotijoukkue ja sarjakolmonen Liitosalueen Pallo pelasivat maalirikkaan ottelun sunnuntaina Joensuun Mehtimäellä.

Kotiotteluun oli pelikuntoisia pelimiehiä niin paljon, että osa jengistä joutui katselemaan ottelun katsomosta käsin. Puheenjohtaja Toikkasen mukaan katsojia olikin paikalla parhaimmillaan yli 30! Täytyy huomauttaa, että kaikki eivät tosin olleet Keltikin kokoonpanoon kuuluvia. Kaikesta huolimatta, suuri kiitos Mehtimäelle saapuneille katsojille. 👏

LiPa ei ollut valitettavasti saanut Joensuuhun yhtään vaihtomiestä, kun kotijoukkueen kokoonpano oli täysi 18 ukkelia ja asennekin vaikutti olevan kohdillaan kaikilla.

Maalien tehtailun aloitti äärimmäisen kovassa vireessä oleva tutkapari V. Rinkinen & T. Virtanen. Maalin teki ensimmäisenä mainittu jälkimmäisen kanssa pelatun hienon syöttökuvion jälkeen jo ottelun kuudennella peliminuutilla.

Seitsemän minuuttia tästä, oli kärjessä hurjan määrän töitä paiskineen Virtasen vuoro osua. Pan(n)u Karhu antoi maailmanluokan prässin vastustajan topparille, riistäen pallon tämän jaloista. Virtanen oli omalla paikallaan boksin sisällä ja sai pallon Karhulta, viimeistellen sen hienosti oikeaan kulmaan. 13. minuutin pelin jälkeen tilanne 2-0.

Seuraava maali oli vierasjoukkueen kannalta epäonninen. Pallo lähetettiin pitkänä kohti Virtasta. Tämä, saati toinen LiPan toppareista ei osunut palloon ja pallo jatkoi pomppien aina viiden metrin viivan tuntumaan. Laidalla avannut ja ravannut Joonas Halonen antoi tällä kertaa prässin puhua ja kommunikaatiokatkon myötä LiPa-puolustaja puski pallon omaan verkkoon. 3-0. 27. minuuttia takana.

3-0 tilanne tyydytti Keltikiä siinä määrin, että tosissaan pelaaminen meinasi vähän unohtua. LiPakin sai pari paikkaa, jotka Elmo Kaasinen hoiti upeasti. Varsinkin Kaasisen äänen käyttäminen oli sunnuntai-iltana ihailtavaa. Puoliajan lopulla V. Rinkinen oli enemmän kuin lähellä iskeä illan toisensa, ampuen pallon upealla kierteellä tolppaan.

Tauolle mentiin kuitenkin 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Keltikiltä sähäkämmin kuin mihin ensimmäinen päättyi, mutta maali jäi odottamaan itseään.

Seuraavan maalin iski sen sijaan LiPa. Vasempana puolustajana pelanneen S. Rinkisen purku jäi pyörimään keskelle kenttää. Pallo pelattiin LiPa-keskushyökkääjän jalkaan, joka nosti kieltämättä upeasti pallon yli voimattoman Kaasisen. Laukaus lähti kaukaa, mutta maalintekijällä oli aivan liikaa tilaa temmeltää sattuneella tavalla.

Maali säikäytti hetken ajaksi, kunnes ottelua alettiin lyömään pakettiin viiden minuutin kuluttua kavennusmaalista. Tällä kertaa laidallaan mallikkaasti ravihevosena toiminut V. Rinkinen osui toisen kerran. Oikealta laidalta lähtenyt keskitys jäi puolustuksen katkon jälkeen boksiin, jossa odottivat Rinkinen, Karhu ja Virtanen. Veetu käytti loistavasti ääntään ja laukaisi pallon suoraan ilmasta ja pelaajamassan välistä maaliin. Upea laukaus siirsi lukemiksi 4-1.

Neljä minuuttia tästä, ottelun 63. minuutilla Virtanen ajoi röyhkeästi boksiin oikealta laidalta (aivan kuten toinen melko maineikas hyökkääjä, nimeltään Pukki teki pari tuntia myöhemmin melko maineikasta Italiaa vastaan) ja joutui LiPa-puolustuksen rikkomaksi. Tuomarilla oli helppo työ osoittaa pallo pilkulle. Keltikin miehistö huusi ”Kungen” Strandia ampumaan pilkkua, mutta se oli lopulta Virtanen itse, joka hämäsi maalivahdin toiseen kulmaan ja laittoi pallon toiseen kulmaan. 5-1.

Paikkoja alkoi syntyä lähes liukuhihnalta, ymmärrettävästi ilman vaihtomiehiä pelanneen vierasjoukkueen jo väsyessä.

74. minuutilla nähtiin myöskin maali. Rantala voitti tahdolla ja tuurillakin pallon LiPa-keskikentältä, katkaisten samalla vastahyökkäyksen. Rantala laittoi oikealle laidalla tuoreita jalkoja tuoneen Hugo Hyvösen vauhtiin, joka viimeisteli pallon hienosti etualakulmaan, tehden tilanteeksi 6-1, nevöfoget.

LiPan toinen kavennusmaali syntyi viisi minuuttia Hyvösen maalista, 79. minuutilla. Maalivahdin äärimmäisen pitkä avaus, joita tuli hyvin monia pelin aikana, yllätti toppareina pelanneet Antti Peipon ja Juha Rädyn. Pitkänhuiskea LiPa-pelaaja pääsi karkaamaan nokikkain Kaasisen kanssa ja nosti pallon tämän yli. Oli milleistä kiinni, ettei laitapuolustaja Joni Sollo ehtinyt siivoamaan palloa maaliviivalta. Pallo ja mies olivat kuitenkin verkossa ja tilanne 6-2.

84. minuutilla pallo löytyi jälleen kerran maalista. Nikolai Joki-Korpela antoi hyvän kulmapotkun, jonka jälkeen pallo jäi pyörimään ja hyörimään vierasjoukkueen laatikon sisälle. Paikalla olivat äärimmäisen nälkäiset Hyvönen ja Strand, joista ensimmäinen sai kunnian laittaa pallon verkon perälle. 7-2.

Kaksi minuuttia edellisestä ja jälleen kulmapotku. Joki-Korpela antoi taas kerran määrämittaisen, kovan kulmapotkun, johon ennätti ensimmäisenä Vladi Dirgin. Vladi puski pallon tyylikkäästi ja voimalla vasempaan kulmaan.

Ja taas, kaksi minuuttia edellisestä, lyötiin taululle ottelun loppulukemat. Tällä kertaa Dirgin laittoi maalinteosta innostuneen Hyvösen liikkeelle. Miehiä odotti maalilla syöttöä, mutta Hyvönen viimeisteli itse hienosti alakulmaan, tällä kertaa takakulmaan vasemmalle. Lukemiksi 9-2 ja peliä ei tämän jälkeen enää montaa minuuttia pelattu.

Kotijoukkue sai onnistumisia todella laajalla rintamalla ja kaikki 18 pelaajaa antoivat taas hienon panoksen voiton eteen. Maalintekijöiden lisäksi enemmän kuin lähellä olivat Karhu, Rantala, Pirskanen ja Strand. Vielä on kaksi ottelua tietysti jäljellä!

Token tähdet jakoi herra Toikkanen itse:

Yhden tähden ansaitsi Panu Karhu. Panu jaksoi raataa keskikentän sydämessä. Vain kauden kahdeksas maali jäi uupumaan.

Kaksi tähteä sai hattutempun iskenyt Hugo Hyvönen. Niin kuin sanottu, Hugo toi valtavasti uusia jalkoja oikeaan laitaan ja viimeisteli kolme maalia 14. minuutin sisään. Hattua päästä, heheh. Maaleja kasassa tällä kaudella kahdeksan kappaletta.

Kolme tähteä puheenjohtajalta lähti Veetu Rinkiselle. Joukkueen epävirallisesti nopein pelaaja aiheutti harmaita hiuksia koko LiPa-puolustukselle liikkeillään. Kaksi maalia nostivat maalisaldon jo 11. tehtyyn osumaan. 🔥

Onnistujia oli koko joukkue täynnä, mutta esille on nostettava 2+1 tehnyt Tino Virtanen, jonka iskemät maalit olivat miehelle jo kauden yhdeksäs ja kymmenes onnistuminen. Myös 12. maalinsa tehnyt Vladi Dirgin, Joonas Halonen ja Riku Rantala esiintyivät äärimmäisen työteliäästi. Hienosti pelasi myös Kaasinen, joka joutui valitettavasti kahdesti antautumaan. Maaleille ei voinut kuitenkaan mitään.

Kautta on jäljellä aiemmin mainitun kahden ottelun verran. Piste-eroa toisena sarjassa majailevaan Kuopion Eloon on edelleen yksi piste, joten homma on täysin omissa käsissä. 🤲

Ensimmäinen näistä kahdesta ottelusta on jo keskiviikkona, kun Keltik matkaa sarjanelosen Zulimanien vieraaksi Litmasen tekonurmelle Kuopioon. Ottelu alkaa Kuopiossa kello 19:45. 🍁

#kultajunapuksuttaa #tsuutsuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *