AFC Keltik – SaPa 4-0 (2-0)

Keltik kaataa Mehtimäellä Savon Pallon lukemin 4-0 (2-0) ja jatkaa tappiotonta putkeaan jo kymmeneen otteluun!

Lähtökohdat olivat kotijoukkueen osalta hieman haastavat, sillä normaalisti avaavista pelaajista osa oli poissa sairauksien ja reissujen takia. Tämän johdosta puolustus olikin hieman uusitussa kokoonpanossa, mutta kun on laaja ja hyvä rosteri niin tällä ei hirveästi merkitystä ollut ja nollat pysyivät Keltikin päädyssä ja peli-ilmekin oli mitä mainioin.

Ottelun ensimmäisestä vartista ei löydy ihan hirveästi kerrottavaa, kun raportin kirjoittanut saapui tähtihyökkääjä Tino Virtasen kanssa 17:50 Joensuun rautatieasemalle junalla, josta suunnattiin pikavauhtia kohti Mehtimäkeä pienen pysähdyksen kautta.

Kuuleman mukaan pelissä ei mitään hätää, paremmat paikat olivat kotijoukkueella. Tähän tietoon luotetaan.

Peli oli pitkälti Keltikin kontrollissa, joskin pallonhallinta saattoi olla SaPalla, joka pyöritteli palloa pitkän aikaa välillä puolustuslinjassa ja keskikentällä pääsemättä kuitenkaan vaarallisille paikoille Keltikin keskikentän ja puolustuksen läpi. Ensimmäisellä jaksolla SaPalla taisi olla yksi puolittainen paikka. Keltikille puolestaan siunaantui muutama maukas paikka, joista pamauteltiinkin pari maalia.

Ensimmäinen näki päivänvalon 30. minuutilla, kun kulmapotkusta lähtenyt keskitys putosi vastustajan maalivahdin hyppysistä ja Panu Karhu oli kärppänä paikalla tökkäämässä pallon sisään. Panu onkin kunnostautunut viime aikoina ns. räkämaalien ystävänä, mutta kaikki lasketaan.

Tämän jälkeen, ajassa 39 minuuttia Panu Karhu riisti pallon keskialueella ja laittoi ihanan läpisyötön Tino Virtaselle, joka karkasi yksin läpi ja viimeisteli varmasti maalin. Ensimmäisen jakson loppupuolella, kellon näyttäessä jo neljääkymmentäneljää minuuttia, tuli ottelun ensimmäinen varoitus. Tämä tuli A-E Seppälälle, epätyypillisestä liukutaklauksesta.

Puoliajalle mentiin Keltikin ansaitussa 2-0 johdossa.

Keltik sai lisäpiristysruiskeen, kun puoliajalla mukaan liittyi yksi joukkueen pelaajavalmentajista ja Nelosen maalipörssiä johtava Vladislav Dirgin.

Jos ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vähän kortteja, niin toisella senkin edestä, kun tunteet ja otteet kuumenivat puolin ja toisin. Kortteja jaettiin toisella jaksolla seitsemän kappaletta, kolme kotijoukkueelle ja neljä vierasjoukkueelle. Osa ihan mussutuksesta, jota varsinkin SaPan pelaajat harrastivat.

Itse ottelu jatkui samantapaisena kuin ensimmäinenkin jakso; Keltikillä kontrolli ja vaarallisimmat tilanteet, SaPan tyytyessä pallottelemaan alakerrassa pääsemättä juurikaan vaarallisille paikoille.

Turkista muutamaa tuntia ennen ottelua Kuopioon lentänyt ja tuulispäänä, mutta tietenkin rajoituksien sallimissa rajoissa, Joensuuhun ajanut Vladi Dirgin päästettiin irti pelikellon ollessa noin 60. minuuttia. Hieman otteet olivat parin viikon poissaolon ja rantatuolissa löhöilyn jälkeen lomaterässä, eikä syöttöprosenttikaan ollut totuttu 100%.

Tästä huolimatta vaikutus oli välitön. Vladi pääsi parikin kertaa koettamaan maalintekoa. Kulmapotkusta pusku meni yli ja toisen vedon maalivati nappasi erittäin kivalla, jääkiekostakin tutulla vasemman käden räpylällä. Kun ei miehelle itselleen maistunut, niin Vladi päätti syöttää. Hän petasi paikan Veetu Rinkiselle, joka laittoi pallon pömpeliin boksin oikeasta reunasta. Peli 3-0 ja vastustajan selkäranka poikki.

Tämän jälkeen Keltik suorittikin useamman vaihdon antaen kaikille kokoonpanossa olleille terveille pelureille peliaikaa.

75. minuutilla ensimmäistä maalia Keltikin paidassa pääsi tuulettamaan kärjessä aloittanut ja lopussa laidalla operoinut Nikolai Joki-Korpela. Joonas Halonen lähetti namupassin keskialueelta oikeaan laitaan, jossa löytyi todella paljon tyhjää tilaa. Nikolai leikkasi boksiin, kanssapelaajien ’syötä, syötä’ huudoista huolimatta, haastoi parit pelurit ja ampuen vasemmalla jalalla. Veto meni SaPa-puolustajien ja myöskin maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille, lyöden lukemiksi 4-0.

Loppuaika olikin enemmän tai vähemmän pelailua ilman vaarallisia paikkoja. Ansaittu ja helpohkokin voitto Keltikille.

Puheenjohtaja Token tähdet jakoi tällä kertaa puolustaja Joni Sollo ja ne menivät seuraavasti:

*** Sami Pirinen: piti koko puolustuksen kasassa ja nollapeli.

** Tino Virtanen: hyvää painia, nätti maali, paljon duunia ja juoksuja.

* Veetu Rinkinen: takuuvarmaa tekemistä niin ylöspäin kuin myös alaspäin sekä maali.

Voitto oli tänään joukkuesuoritus ja jokainen pelaaja voi olla itsestään ylpeä. Mainittujen tähtien lisäksi on nostettava esille varsinkin puolustuslinja Seppälä-Pirinen-Räty-Toivanen, joista jokainen pelasi hyvän ottelun. Myös maalivahti Elmo Kaasinen otti muutamat puolittaiset tilanteet hienosti kiinni, miten pitikin.

Tästä on hyvä jatkaa ja sunnuntaina jatketaankin taas pelien osalta, kun Mehtimäelle saapuu LiPa Kuopiosta. LiPa majailee sarjassa kolmantena viisi pistettä Keltikiä perässä. Kautta onkin jäljellä vielä kolme ottelua ja Keltik johtaa sarjaa yhdellä pisteellä. Lukemia, lukemia, lukemia.

Mestaruusjahti kovenee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *