Kuopion Elo – AFC Keltik 2-2 (1-2)

Sarjajohdossa oleva Keltik teki paluun Itkonniemen luonnonnurmelle. Edellisellä kerralla vastassa oli Liitosalueen Pallo, eli LiPa, tällä kertaa Elo. LiPan pelaajat olivat kesäkuussa käydyssä ottelussa yhtä järkyttyneitä kentästä kuin vierasjoukkue Keltikin jäsenet. Nyt, elokuun loppupuolella Itkonniemen kenttä oli entistäkin huonommassa kunnossa. Elon pelaajat ovat kenttään jo tottuneet, mutta pelaajien kommenteista päätellen, hekään eivät juuri nauti sillä pelaamisesta.

Ottelu potkaistiin käyntiin puoli viiden aikoihin lupsakassa säässä sunnuntaina. Keltik-leirissä yritettiin siirtää kärkikamppailun kaikki paineet sarjajohtoa jahtaavan Elon niskaan. A-E Seppälä sanoi hyvin ennen ottelua, että isommalla organisaatiolla Elolla on suuremmat jännitykset niskassaan. Tiedä häntä, molemmat joukkueet näyttivät alusta alkaen, että tätä ottelua ei haluta hävitä.

Elo aloitti tutulla ja turvallisella pelitavalla, eli heittämällä pitkää palloa kohti Keltikin puolustusta ja yrittäen voittaa ykkös- ja/tai kakkospallot. Kapteeni Pirinen voitti puolustuksen keskellä valehtelematta noin 100 pääpalloa. Keltikin lyhytsyöttöpeli heitettiin myös nopeasti romukoppaan kentän heikon kunnon takia. Keltikin alakerrassa varsinkaan ei nähty montaa lyhyttä syöttöä kaverille, mikä oli varotoimi kaiken varalta.

Pääpeli nousikin pelissä valtavaan suureen asemaan. Ottelun 19. minuutilla nähtiin eräs Keltikin kauden kauneimmista puskumaaleista. Vierasjoukkue sai kulmapotkun vasemmalta puolelta, jota asettui antamaan Veetu Rinkinen. Ainakin kuusi kertaa harjoiteltu kuvio, jossa kovavauhtinen pallo lähetetään etutolpalle, toimi tällä kertaa vallan mainiosti. Veetun lähettämään keskitykseen ehti ensimmäisenä Tino Virtanen. Tinon pusku hipoi täydellisyyttä ja suuntautui oikeaan sivuverkkoon. Keltik siirtyi kärkikamppailussa 0-1 johtoon.

Peli jatkui melko kamalan näköisenä, mutta täynnä kovaa taistelua sekä potkuja puolin ja toisin. Elo sai hyviä vapaapotkuja muutaman kymmenen metrin säteellä Keltikin maalista, mutta veskari Elmo Kaasinen selvitti tilanteet Pirisen, Joni Sollon ja Riku Rantalan avulla.

Seuraava maali tuli ottelun 30. minuutilla ja kovin kummallisella tavalla. Kun palloa oltiin potkittu päästä toiseen hetken aikaa, Tino Virtanen voitti kaksinkamppailun Elon boksissa. Pallo pomppi V. Rinkisen ja Panu Karhun suuntaan laatikon vasempaan reunaan. Panu ehti palloon ensin Elon puolustajan ahdistaessa ja pallo lensikin (ilmeisesti?) molempien jalkojen kautta aina maalivahdin yli ja maaliin saakka. Karhu kertoi tilanteen olleen silkkaa akrobatiaa ja silmä-jalka-koordinaatiota, ei muuta. Puoli tuntia takana ja tilanne 0-2.

Peli jatkui hyvin samanlaisena 10 minuutin ajan, palloa pelattiin enemmän tai vähemmän ilmassa molemmissa päissä. Ottelun 40. minuutilla Elo sai jälleen kerran yhden vapaapotkun keskikentältä. Pitkä keskitys lensi niin mallikkaasti Keltikin boksiin, että palloon ei päässyt S. Rinkinen, Rantala, Sollo saati maalivahti Kaasinenkaan. Paikalla oli kuitenkin Elon pitkänhuiskea toppari, joka ohjasi 1-2 kavennuksen alakulmaan.

Ensimmäisen puoliajan viime hetkillä Keltik sai vielä yhden vapapotkun keskikentältä, kun Elon puolustaja potki Sollon kumoon keltaisen kortin arvoisesti. Maalia ei kuitenkaan syntynyt ja seitsemän ja puolen minuutin neuvotellulle tauolle lähdettiin 1-2 lukemista.

Toisesta puoliajasta ei jää kamalan paljon kerrottavaa jälkipolville. Muuta kuin jokaisen Keltik-pelaajan hieno taistelu ja vääntäminen loppuun asti. Toisella puoliajalla paikkoja avautui muutamia molempiin päihin, mutta pitkälti taistelu käytiin edelleen pitkillä palloilla liian kaukana maaleista.

Keltikiltä pääsivät kokeilemaan vapaapotkuista niin Nikolai Joki-Korpela kuin Tino Virtanenkin. Tinon toinen yritys oli enemmän kuin lähellä mennä verkon perukoille asti, mutta Elon maalivahti torjui pallon komeasti kulmapotkuksi. Myös laitoihin tuoreita jalkoja tuoneet Markus Illikainen ja Hugo Hyvönen aiheuttivat häppeninkiä pariin otteeseen. Pallo ei kuitenkaan mennyt maaliin asti.

Kerran pallo kaivettiin maalista toisen puoliajan aikana. Valitettavasti Keltikin päästä. Pelin 62. minuutilla Elo pelasi hienon kuvion vasemmalla laidallaan ja laitapelaajan jalka jäi vapaaksi. Tämän keskitys löysi maalilta pitkänhuiskean Elo-hyökkääjän, jonka kieltämättä erittäin tyylikäs pusku upposi oikeaan yläkulmaan. 2-2.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Elo-toppari nappasi keltaisen kortin torpattuaan Virtasen kumoon puolittaisessa läpiajossa. Toisessa päässä Kaasinen venytti hienosti pariin otteeseen tönien palloja kulmapotkuiksi. Ottelu päättyi lopulta suhteellisen suotuisiin 2-2 lukemiin.

Kuopiosta tarttui mukaan minimitulos, jolla Keltik pysyi sarjakärjessä ja Elo pisteen päässä. Kiitokset Kuopiossa nähdylle Keltik-fanille, joka ei tosin päässyt kovinkaan laadukkaasta ottelusta nauttimaan.

Token tähdet jakoi tällä kertaa kapteeni Sami Pirinen ja ne suuntautuivat seuraavalla tavalla:

⭐️: Joni Sollo. Varmaa peliä laidassa, hyvin hyökkäyksen tukena. Joni pelasikin kauden parhaan ottelunsa vasemman laitapuolustajan paikalla.

⭐️⭐️: Panu Karhu. Vahvaa vääntöä keskikentällä ja hyviä haastoja. Panu iski kauden kuudennen osumansa.

⭐️⭐️⭐️: Tino Virtanen. Upea puskumaali ja hyvää peliä molempiin suuntiin. Panun maalin ”syöttänyt” Tino teki kauden seitsemännen maalinsa.

Muita onnistujia oli kenttä täynnä, kaikki antoivat hienon panoksen pisteelle. Pirinen ja Seppälä voittivat mahtavalla prosentilla ilmataisteluja, Rantala, Pirskanen ja Halonen taistelivat kuoppaisella keskikentällä kuin elukat. Kaasinen ei voinut maalilla paljon mitään osumille ja nappasi jälleen upean määrän korkeita palloja kiinni. V. Rinkinen, Hyvönen, Illikainen ja Joki-Korpela tekivät lujasti töitä laitakaistoilla.

Seuraava ottelu on jälleen kotona Mehtimäellä. Silloin vastaan asettuu pieksämäkeläinen SaPa, jolle Keltik kärsi kauden kolmannen tappion kesäkuussa. Tulehan Mehtimäelle syyskuun alkamisen kunniaksi kello 18:00 seuraamaan pitääkö joukkue sarjajohdosta kiinni! 🤭🍀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *