AFC Keltik – Raiku 6-0 (4-0)

Kotijoukkueena pitkästä aikaa toiminut Keltik lähti jahtaamaan Mehtimäellä kahdeksatta perättäistä voittoa ja onnistui hankkimaan sen rautavaaralaisten kustannuksella. Ottelutapahtumaan luvattiin melko varovasti kuulutuksia ja tulostaulua. Tavoitteessa onnistuttiin 50 prosentin tehokkuudella, sillä kuulutukset jäivät odottamaan itseään vielä jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Kotijoukkue Keltik lähti otteluun kokeilemaan hieman vaihtoehtoisella kokoonpanolla, tulevien poissaolojenkin vuoksi. Nämä muutokset näkyivät varsinkin puolustuksessa, joka ei ottelun alussa tiennyt täysin kuinka toimia, pallon liikuttelu oli ainakin liian hidasta.

Ottelu eteni melko tasaisena vääntönä ottelun 9. minuutille saakka, jolloin kuparinen rikkoontui. Virtanen ja Halonen aiheuttivat pahennusta Raikun puolustuksessa. Pallo pomppi puolustajien jaloissa, jolloin paikalle tuli kärppänä Panu ”Big Bear” Karhu. Panu riisti pallon puolustajalta ja täräytti pallon vasemmalle ja ylös. Hieno viimeistely vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Seuraavan maalin jahtaamista jatkui melkein puolen tunnin ajan. Tänä aikana kokeilemaan pääsi niin Virtanen, V. Rinkinen ja Pirskanenkin, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin. Ennen kuin kentälle vaihdosta sisään tullut Vlad ”Yaya” Dirgin näytti jälleen osaamistaan. Pallo pelattiin pomppien vasemmalta laidalta Hyvösen ja Karhun kautta Vladille. Vaihtopenkiltä, kentältä, katsomosta ja kuulopuheiden mukaan myös läheisestä metsiköstä huudettiin miestä laukaisemaan ja niin myös tapahtui. Vasen jalka osui pomppupalloon niin pehmeästi kuin olla ja voi ja pallo lensi kaaressa takayläkulmaan vasemmalle. Huh-huh. 2-0.

Helpottava 2-0 maali alkoi katkaisemaan kamelin selkää ja kotijoukkueen pelikin rentoutui entisestään. Noin minuutin sisällä ensimmäisen puoliajan lopulla, Raikun verkko heilui kahdesti.

Ensin Panu Karhu pääsi puolustuksen ja maalivahdin yllätykseksi viimeistelemään pallon 16-alueen rajan ulkopuolelta maanuoliaisella oikeaan alakulmaan. 3-0.
Hetken päästä tästä Tino Virtanen oli enemmän kuin lähellä maalintekoa, mutta Raikun maalivahti torjui tämän läpiajon. Tällä kertaa paikalla oli haukka nimeltä Dirgin, joka viimeisteli pallon tyhjiin ja piti maalintekokilpailun Panun kanssa lukemissa 2-2.

Itse peli siirtyi tässä tilanteessa tulokseen 4-0 ja joukkueet puoliajalle.

Kymmenen minuuttia kestäneen tauon aikana, yleisö pääsi nautiskelemaan jo laskemaan lähteneestä ilta-auringosta ja mukavan lämpimästä joensuulaisesta illasta.
Toisella puoliajalla taitojaan pääsivät näyttämään niin Jussi Toivanen ja Marko Turunen laitapuolustajina sekä ottelun loppupuolella Joni Sollo keskuspuolustajana. Miehiä johti jälleen Nelosen kovimmat topparit Sami Pirinen ja Antti Peippo. Näistä herrasmiehistä Antti nappasi keltaisen kortin taistelussa Keltikin treeneissä aikoinaan käyneen Heikki Korkalaisen kanssa ja Antin korvasikin Sollo, kaiken varuilta.

Maalintekoa olivat lähellä jälleen kerran Virtanen, vasemmalla laidalla viilettäneet Kaakkunen ja V. Rinkinen (jota Keltikin oma penkkki epäili koko Pohjois-Karjalan nopeimmaksi mieheksi) sekä yhden kaikkien aikojen nousuista tehnyt oikea laitapuolustaja Toivanen. Jussi oli jo menettää pallon hallinnan nousussaan, mutta otti lopulta vettä korvasta kahdeltakin Raikun pelaajalta päätyrajan tuntumassa. Mies rynnisti boksiin ja kaiken piti kruunaantua vasemman jalan tekonurmea nuolevalla laukauksella. Epäonnisesti, pallo meni tolppaa hipoen lopulta sivuverkkoon. Tilanne sai ansaitusti isot aplodit.

Viides maali näki päivänvalon lopulta 67. minuutilla. Hugo Hyvönen nousi hienon seinäsyöttökuvion jälkeen oikealta laidalta. Keskitys viipyili ja lopullisesti Hugo laittoi pallon maalille läheltä päätyrajaa. Pallo lensi Raikun maalivahdin käsiin, josta pallo pomppasi maaliin saakka. Tilanne aiheutti hämmennystä niin kenttäpelaajissa kuin katsomossakin, ja kunnon taputukset alkoivat vasta Keltik-penkin aloitettua päivän siihen asti suurimman mylvinnän. Hyvöstä itseään tilanne huvitti ja hän kertoi yrittäneensä juuri tuota lopputulosta. 5-0.

6-0 maalia odotettiin siten 89. minuutille asti. Tämä maali syntyi taitelija Strandin jalasta. Maali oli Janin kauden toinen ja yhteensä 98. maali Keltikin paidassa. Kyllä, maali numero 98. Tämä kyseinen maali syntyi vasemmalta laidalta. Veetu Rinkinen aiheutti hämmennystä Joonas Halosen kanssa ja pallo lensi lopulta laatikkoon. Siellä oli paikalla niin numero #25, kuin hattutemppua hakenut Karhu ja edellisen iskenyt Hyvönen. Pallo päätyi Strandin jalkaan, joka armoitetun maalintekijän tuomalla kokemuksella malttoi odottaa puolustajan sekä maalivahdin liikettä. Liikkeet eivät olleet riittäviä ja pallo löysi itsensä vasemmasta alakulmasta.

Maalista syntynyt mylvintä oli vielä Hyvösen onnekasta maalia ja Vladin ensimmäistä maalia kovempi ja hyvä olo Janin puolesta paistoi useamman Keltikin pelaajan olemuksesta. Maalintekijä itse näytti katsomoon kahta sormea, jonka oletettiin tarkoittavan kahta puuttuvaa maalia sadasta. Mutta kukas näistä tietää.

6-0 ja peli päättyi pian tämän jälkeen.

Kauden 13. ottelusta ja kahdeksannesta putkeen voitetusta ottelusta Token tähdet jakoi tällä kertaa valmentaja/joukkueenjohtaja ja kaikkea tältä väliltä oleva Janne Utriainen:

Yksi tähti: Tino Virtanen. Upeaa duunia kärjessä, hyviä syöttöjä ja tilanteiden luontia kavereille, vain maali jäi puuttumaan. Tino itse totesi vaihtoon tullessaan ottelun olleen ”kauden p*skin peli”. Maalintekijä janoaa maaleja.

Kaksi tähteä: Panu Karhu. Pari maalia ja hyvää taistelua keskikentällä. Tilastofaktana kerrottakoon, että Panu nappasi ottelun kolmannella minuutilla kauden ensimmäisen keltaisen korttinsa.

Kolme tähteä: Vladi Dirgin, kukas muukaan. Perussetti. Kaksi häkkiä, joista toinen maailmanluokan vasurin tykitys. Vladislavilla on tällä kaudella kasassa jo 11 maalia.

Muita hienon pelin pelanneita pelaajia olivat laitapuolustajana ja topparina pelannut Sollo, laitapuolustajan tontilta parikin kertaa terävästi noussut Toivanen, maalin tehnyt Hyvönen, laidalla kirmannut V. Rinkinen ja varmasti topparina johtanut Capitano, Sami Pirinen.

Suuret kiitokset vielä kerran kannattajille, joita oli kymmeniä Mehtimäellä sunnuntai-iltana. Niin ilmeisesti Joensuusta kuin Rautavaaraltakin. Jalkapallo on vieläkin mukavampaa isossa porukassa.

Ensi kerralla Keltikin voi nähdä viheriöllä Kuopion Itknonniemessä sunnuntaina 25. elokuuta. Tuolloin vastaan asettuu Kuopion Elo. Keltik johtaa sarjaa ja Elo on toisena, joten kyseessä on äärimmäisen kiimainen kärkikamppailu! 🔥🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *